Fra tropisk plastikjul til Kampong Glam-kebab | 201115

About

Første tur til Singapores sammensmeltende udgave af Oxford Street, Regent Street og New Bond Street – fra high street til haute couture, Orchard Road. Overdådigt pyntet op til plastikjul mellem de frodige palmer i midterrabatten, over vejbanerne og fortovene, i og omkring storcentrene og luksusbutikkerne. Happy Holidays? Et positivt kommercielt udtryk i hvert fald. Udformet med lineal og målebånd. Sirlige og snorlige grupper og guirlander af glitrende og glimtende klokker, nisser og snefnug. I pangfarvet akryl, changerende fra eviggrøn over stanniolsølv til shocking pink. Skarpe nuancer i skarp konkurrere med morgensolens friske stråler og den lysende blå himmel. Overvældende (men pludselig savner jeg frysende kulde og de smagfulde diskrete elektriske snefnug i de sorte træskeletter på Sloane Square).

Jeg er her dog ikke for at komme i jule(shopping)stemning, men for at mødes til morgenkaffe med et par af mine veninders veninde, der arbejder på Singapores danske ambassade. Hun har foreslået Tiong Bahru Bakery her i den mondæne (?) gade, som nærmest er midt mellem vores kontorer. Så hyggeligt — hun fortæller positivt om den generelt energiske og motiverende arbejdsmoral her, om hvor fedt det har været at kunne rejse hele sydøstasien rundt i weekenderne, om fritidstilbuddene i slaraffenlandet, men siger også, at det kan være svært at få ligesindede veninder her, da mange piger på vores alder her ikke har jobs og derfor har andre skemaer, at hendes kæreste kun har haft mulighed for at arbejde her en uge om måneden, at hun sagtens kunne være blevet her et år til, men at København kalder, fordi hun skal giftes til foråret og drømmer om at få børn snart. Mange europæiske par vælger at avle her, fordi det er så nemt med filippinske au pairs og det fine klima (man behøver aldrig fumle rundt med flyverdragter), men hun vil gerne have børn tæt på sine nærmeste. Men for et ungt par med et par år til at rejse rundt, er det her et godt sted. .. hun har en laaaang liste af gode anbefalinger og praktiske tips.

Jeg tager metroen til arbejde. Så nemt og ligetil, og den er så rummelig, ren, luftig og vel tempereret at det er en drøm …

Frokost med min ven på et af markederne. Det er rart at mødes midt på dagen når nu vi blev nødt til at sige farvel så tidligt i morges. Yikes, nu har vi vænnet os til at ses hver dag – det bliver hårdt at sige farvel på søndag. Men kun for en måned. Vi ses igen til jul. I London, hvor julepynten virker lidt mere ægte. End her, på Far East Square, hvor luftfugtigheden er nær 100% mellem curry- og ramen-boderne, som er pyntet med plastikgran og røde hjerter. Det regner og tordner voldsomt da vi er færdige med maden, så vi må løbe fra glastagets afslutning til kontoret med lunkent vand plaskende om fødderne, drivvåde da vi endelig når frem. Ret sjov tropejul.

Mødes igen seks timer senere. Tager takeout fra en af de arabiske grillbikse i Kampong Glam og grøn te på dåse med hjem, slapper af i fem minutter, og arbejder så videre hjemmefra til efter midnat.

Det var dén arbejdsuge. Udmattende og uvurderlig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s