Copenhagen New Years | 301215-030116

About

Min kærestes første tur til København. Dét har jeg glædet mig til!!

Hjemmet. Vi har lånt nogle venners skønne lejlighed lige midt i København K. De har efterladt os deres cykelnøgler, en bilnøgle og et sødt kort med opfordringer til at føle os hjemme. Vi havde planlagt en masse aftner ude på mine yndlingsspisesteder og barer, men ender med en masse sofahygge fordi det er det mest eksotiske for os: Vi køber ind i Magasins madafdeling, laver mad hjemme og tænder stearinlys i stuen, hvor vi spiser og drikker rødvin foran fjerneren og ser gamle afsnit af GoT og nye afsnit af Sherlock. Nytårsaften pynter vi fint op i spisestuen og henter mad fra Meyers, som vi tilbereder og spiser sammen med et par venner. Klokken 12 drikker vi champagne og ser på fyrværkeri fra tagterrassen. Klokken 2 falder jeg i søvn i min kærestes skød på sofaen. Helt perfekt.

Venner. Vi går og kører byen tynd for at han og mine venner kan møde hinanden for første gang. Den første dag er der hjemmelavet smørrebrødsfrokost med snaps og champagne foran brændeovnen hos et par på Amager. Jeg løber det altid stemningsfulde nytårsløb med to veninder i Fælledparken, og bagefter mødes vi med ham og en af pigernes kæreste på en café på Østerbro til brunch. Så er der mere champagne hos nogle venner på Frederiksberg, som vi også hang ud med i Boston og på Cape Cod i sommer. Og parret nytårsaften selvfølgelig. Hyggelige møder, som vi alle nyder i fulde drag. Jeg ville så gerne se og introducere ham til endnu flere, men der er slet ikke tid nok. Det er der aldrig.

Sightseeing. Der er minusgrader i den lille by, men vises rundt det skal han. Vi shopper og drikker kaffe i latinerkvarteret, mens jeg fortæller ham den ene røverhistorie efter den anden med udgangspunkt i alle hyggelige ting vi ser. En pærevælling af minder og facts. Langelinie, Kastellet, vandbussen til Holmen, forbi operaen, gennem Christianshavn, en pizza i hånden til gåturen tilbage over Knippelsbro i mørket. Torvehallerne, Søerne, nyt tøj til mig fra Stig P i Ravnsborggade, nyt tøj til ham i Elmegade.

Alt, alt, alt, alt for hurtigt sidder vi i lufthavnen og spiser sandwiches fra Joe and the Juice og drikker kaffe fra Lagkagehuset før vi flyver tilbage til London, hvorfra turen går direkte til Vietnam for ham og til Shoreditch for mig.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s