Jysk Yule Time | 23-291215

About

Feriemorgener. Fra min seng i mine forældres kontor kigger jeg lige ud over stranden og den rosa solopgang over havet. Balkonen er fuld af juleroser og perlehyacinter og radioen er tændt i køkkenet hvor min mor laver te og morgenmad.

Løbeture. Hver morgen — i regn, blæst og sol — igennem det nydelige omend søvnige villakvarter i den lille jyske kystlandsby, ned gennem den øde gågade, ud af alle de isglatte moler på lystbådehavnen, hen over Store Strand, tilbage gennem sommerhuskvarteret og langs Bjørnsknude Strand.

Ren afslapning – fred, ro, frisk luft og hygge med min familie.

Underholdning. Jeg ser Pride and Prejudice (BBC-udgaven), Little Woman, The Great Gatsby (med Leo), Disney Show, The Sound of Music, The Deer Hunter og sidste afsnit af Downton Abbey og læser Weekendavisen, Berlingskes rejsesektion med 2015s highlights (Tiong Bahru er nævnt som det hippeste område i Singapore) og et par romaner. Min bror spiller julesange på klaveret og vi andre synger til.

Julehilsner. Masser af FaceTime med mine bedste venner rundt omkring i landet og verden.

Min mors julepynt. Fine glasting blander sig med mindre fine meget nostalgiske ting, som snow globes, den julekortsholder jeg lavede i sløjd og Familien Jul, en lille nissefamilie i træ, der altid skal hænge i en samlet klase på juletræet.

Maden. Sunde, økologiske godter fulde af smag. Morgenmaden består af hjemmelavet granola med mandelmælk og sprøde æbler. Frokosten er typisk friskbagte kastanjemelsboller med hjemmelavet kyllingepate, marinerede sild og friske fiskefrikadeller fra havnen. På menuen juleaften er sprøde andebryster, rødkålssalat med figner vædet i appelsinsaft, valnødder, hvidvinseddike og kanel, kogte kartofler og halve kogte æbler med ribsgelé i midten. Min risalamande er køleskabsgrød med sojayoghurt og femgrynsflager, hakkede mandler, friske blåbær og, selvfølgelig, en hel mandel (mandelgaven er et Hay-spøgelse). Desuden, rigelige mængder af champagne, portvin, spansk yndlingsrødvin, hjemmelavede havregrynskugler med kaffe og små økologiske appelsiner… mmm.

Gaver. Af min lillebror får jeg fine kobberlysestager. Af mine forældre, en fiks trådløs højtaler, en fin silketop, lækkert yogatøj, et nyt objektiv til mit spejlreflekskamera og min yndlingsparfume. Og af mine bedsteforældre, en hel serie af lækre cremer og en lille træfugl. Alting pakkes ud én gave ad gangen så alle kan følge med…

Aarhus. Tager til Aarhus og går rundt i regnbuen på toppen af Aros og i det hyggelige latinerkvarter. Besøger min bror i Isbjerget. Får et glas vin på Drudenfuss og udsøgt middag på Langhoff og Juul. Morgenen efter kører jeg til København.

Dét var den jul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s