Copenhagen Spring | 13-170416

About

Speed-dating. Jeg flytter til Asien om to uger, så denne tur handler om at hygge lidt med alle de sødeste jeg kender inden da. Jeg spankulerer rundt med min weekendtaske som en nomade. Sover tre forskellige steder. Arbejder på Hovedbiblioteket en af dagene, på Diamanten den næste, på en venindes Christianshavnerkontor den tredje. Masser af omsorg og perfekte øjeblikke. Morgenløbeture alene om Søerne. De fleste måltider ude, skønne steder rundt omkring i byen, med nogle af mine yndlingsmennesker. Halvdelen af venskaberne opstod i Jylland og halvdelen i London, men alle udvikler sig videre i København. En af mine ældste veninder er hjemme fra Californien med sin lille datter, som jeg endnu kun har set på FaceTime. Vi skal holde babyshower for en tredje veninde fra gymnasiet og de første studieår i hovedstaden. I den anden ende af skalaen er min nuværende flatmate, som jeg for første gang skal se i den by, vi begge omtaler som ‘hjemme’ når vi ikke refererer til London. De øvrige, jeg kender fra London, er flyttet ‘hjem’ for lang tid siden, så om dem har jeg allerede mange københavnerminder.

Vinbar i strædet: Et hurtigt glas fyraftensvin med den eneste af mine ældste venner, skuespiller, der aldrig nåede at besøge mig i London. Han lover at komme til Singapore.

Bæst: Pizza og oliven med en veninde fra London, der lige har fået nyt job i en start-up og stråler som en sol mens hun beretter om det. Vi går langs med Søerne hjem til hende på Vesterbro, hvor jeg sover og står op til friskbrygget kaffe og skiver af mango med kakaonibs. Og en lille indrammet tegning af en pige, som hun købte til mig i New York fordi den mindede hende om mig.

Atelier September: Morgenmad med en veninde fra gymnasiet, der nu er advokatfuldmægtig på Langelinie. Vi sidder i vindueskarmen og stirrer søvnigt ud på gaden med vores keramikkopper fulde af dampende kaffe mellem hænderne. På bordet pynter udskåren grapefrugt med strimler af frisk mynte, smalle skiver rugbrød, blødkogt æg med havsalt, friskpresset appelsinjuice og giftiggrøn matcha.

42Raw: Endnu mere farvestrålende frokost med min russiske veninde, der flyttede fra London til Singapore for tre år siden, og videre til København sidste år, med sin danske mand og lille søn. Hun er ved at lære sproget og søge job her, og elsker allerede byen højt – men elsker også at mindes og give mig tips til Singapore. Giver mig et sødt brev og en notesbog til observationer og tegninger af min nye by.

Copenhagen Coffee Lab. Eftermiddagskaffe med en næsten højgravid lille pige, der arbejder på højtryk som freelancejournalist.

Malbeck: Charcuterie og vin med en veninde, der har sidste dag på sit job i morgen – og efter en kort ferie skal starte et nyt på VICE. Jeg sover hos hende i Elmegade, og hun har lavet kaffe da jeg kommer hjem fra min morgenløbetur. Mmm.

Sweet Treat: Morgenkaffe med hende, hvis mediebureau i en smuk nyrenoveret bygning ved kanalerne jeg får lov til at bruge som kontor for dagen. Vi catcher up over kaffen, hen over computerne og i hendes himmelske kantine til frokost, hvor dagens treat er ceviche. Nogle timer senere går jeg i øsende regn ind til Vesterport og mødes med hendes kæreste, som byder på fredagsvin på tagterrassen af det blærede reklamebureau hvor han arbejder, hvorfra der er udsigt over Søerne.

Bang og Jensen: Fra den ene fredagsvin til den næste, nu på Istedgade, hvor jeg mødes med min flatmate og vores tidligere flatmate. Så, så hyggeligt. Efter vinen går vi ned til Osteria 16 og spiser de lækreste småretter, som vi skyller ned med masser af snak og aperol spritz til langt ud på natten, hvor jeg går hen og sover hos nogle venner der bor i Badstuestræde. De danser rundt på Sunday, men jeg har heldigvis en nøgle og låser mig ind for at gå til køjs.

Taxa: Lørdagsfrokost – rugbrød med avocado og Chardonnay – i solen med en veninde, jeg læste tysk med på KU. Jeg hentede hende hjemme, så jeg lige kunne sige hej til hendes søde lille søn, der snart er to år gammel. Hun er nu gymnasielærer. Mon jeg nogensinde bliver det?

Går ned gennem Assistens Kirkegården, hvor kirsebærtræerne blomstrer så fint. Mødes med en veninde i Torvehallerne, hvor vi får en kaffe fra Coffee Collective, som vi tager med langs med søerne og ned til Kongens Nytorv, hvorfra jeg tager metroen til Frederiksberg for at nyde aftensolen på en anden venindes altan – masser af oliven og rødvin igen.

Søndag morgen mødes jeg med min veninde fra Californien i Kongens Have. Efter den vellykkede babyfest, vi holder for 18 piger om eftermiddagen (i den kommende mors egen lejlighed, idet ingen af os jo har nogen her i byen), med masser af lyserødt pynt fra USA og udsøgt catering, går vi rundt i haven igen, og i Nyboder, nu sammen med vores gravide veninde, som giver os et smukt venindearmbånd i guld. Solen skinner så smukt, og det er på samme tid så underligt og så naturligt at være her sammen, hvor vi så ofte gik rundt for otte år siden. Alt det der er sket og alt det der stadig er det samme… vildt.

Spisehuset: En hyggelig afslutning på turen – virkelig lækker middag i kødbyklassisk rustikt romantiske omgivelser med min ene gravide veninde, hendes kæreste og hans tre spanske venner. En af dem har et hus i Altea også. Verden er lille…

Herfra min verden går.  Jeg er glad for hvor jeg er, mit liv, på vej til nye eventyr langt væk, velvidende at ingen, der elsker mig forsvinder nogen steder hen, og at vores venskaber forbliver tætte og umiddelbare selvom vi ikke ses ofte eller støtter hinanden hver gang det kunne være rart. Men hver gang jeg er på visit i København, er det også så nærliggende at forestille sig hvor god hverdagen ville være her. I en voksenlejlighed lig dem, de alle har. Hvorfra ens verden kunne gå – til arbejdet, til løbeture, til aktiviteter med dem. Men selvom det gør mig varm om hjertet at forestille mig, så er det alligevel ikke det valg der virker mest oplagt og fristende lige nu.

(Når også en smuttur til Jylland: Tager 6-toget fra Hovedbanen mandag morgen; spiser bananpandekager og drikker morgenkaffe hos en tidligere kollega fra London, der har fået hus, bomuldshund og et kønt lille barn i Vejle; spiser frokost med min bedstemor i Horsens; tilbringer eftermiddagen i Juelsminde med min mor, som serverer alle mine livretter til aftensmad før hun kører mig til Billund.)

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s